Marina Hultholm
Holmskogsvägen 142
65630 KARPERÖ
FINLAND
Tel. + 358 400 120416
Email: marina.hultholm[@]fimnet.fi

Vintern 1994 fick jag min första dvärgschnauzer, Marzinas Janet Jackon, dvs Topsi. Knappa 2 år senare kom Pippi, Marzinas Marilyn Monroe. Efter det har finns det inte ett liv utan dvärgschnauzrar.

Uppfödningen av svart-silver dvärgar började med Pippi och första kullen föddes i november 1997. Den har släkten har jag fortfarande.

Året 2003 erbjöd min goda vän Marja Kalpamaa (Kennel Marzinas) sin tik Gloris Daily Mirror till avel. Hon fick mig övertalad och i oktober 2003 föddes den första svarta Pro Auctore kullen. Gloris Daily Mirror dvs. Ansa är den svarta Pro Auctore släktens stamtik, en otroligt fin tik med härligt lynne. Henne glömmer vi aldrig. Ansas dotter Pro Auctore Athina Nigra dvs. Stella lämnade ja med själv och hon är en annan tik, som vi alltid kommer att minnas. Tack vare Ansa och Stella fick jag ta emot Vuolasvirta-uppfödarpriset efter 10 svarta valpkullar 2015.

Min målsättning är att föda upp friska hundar, med bra lynne, sträv päls och bra exteriör. Det är en verklig utmaning. Att få alla dessa egenskaper i samma hund är inte så enkelt.

Jag bor i Karperö, en by ca. 10 km utanför Vasa, som ligger vid finska västkusten. För det mesta har jag hundar hemma i olika åldrar. En del hundar har jag på foder.


Topsi och Pippi

Vårt hem